Cases

Vi har erfaret, at der er stærkt brug for mennesker, som os, der kan være med til at hjælpe de unge og voksne, der kommer enten med familien eller alene til Danmark. Vi mener, at flygtninge har lettere ved at skabe relationer til personer som os, fordi vi kender deres kultur, situation, sprog og baggrund.

Vi har den fordel, at vores erfaring kan bidrage til at styrke de nyankomne flygtninges motivation for videre udvikling af deres handlingskompetencer i det danske samfund. De står i en sårbar situation, hvor de hverken kan sproget, kender kulturen, eller kender til de danske værdier og processer.

NiiS er den hjælp, som vi selv savnede, for disse nytilkomne flygtninge. Disse mennesker har brug for mentorer, støttepædagoger og kontaktpersoner, der kan lede dem til en succesfuld integration uden store komplikationer.

 

Case – Jean Tabo

Jean kontaktede NiiS for ca. 4 måneder siden i forbindelser med job og uddannelses rådgivning. han har været i Danmark i snart  17 år men han fik ikke den rigtigte rådgivning i forhold til uddannelse, derfor har han ikke en uddannelse idag.

OG

Efter et par møder med Jean fandt vi frem til hans interesser og drømme, og det han elsker og arbejde med nemlig mennekser. Lige pt er han på kontanthjælp men  med NiiS’s, hjælp skal han nu til September start på job som rengøringsassistant i Hammel ved en private firma. Derudover har han planer om, at starte på Vuc om aftenen for at gøre sin matematik færdig, så han kan starte på drømme uddannelsen til 2020.

Vi ønsker mange gange held og lykke til Jean.

Du er sej, NiiS vil med garanti hjælp dig med din drømme.

Du er velkommen til at Like på NiiS facebook side, så din venner kan hører om NiiS, så de kan også få en hjælp, hvis de har brug for Vores hjælp. 

Case – Rashid Sharifi

Mit navn er Rashid Sharifi, og jeg er uddannet bygningskonstruktør og arbejder til dagligt som “byggeleder” for Kaj Ove Madsen København A/S. Jeg har et stort ønske om ude i fremtiden at vende tilbage til studielivet, hvor jeg har planer om at videreuddanne mig til installationsingeniør.

Det har været ekstremt svært for mig efter folkeskolen at beslutte hvad jeg skulle i mit liv og hvilket retning jeg skulle vælge mht. til studie. På dette tidspunkt fik jeg rådgivning samt kæmpe støtte fra min storebror Amin Sharifi med, hvad jeg skulle i mit liv, og ikke ende ude i forkerte hænder.

Amin rådgivede mig til, at tage et år på VUC Århus, for at forbedre mine karakter i de fag, jeg havde haft svært ved.

Efter VUC startede jeg på Handelsgymnasium og havde planer om at videreuddanne mig til finansøkonom. I løbet af gymnasietiden fandt jeg hurtigt ud af, at det ikke var det, jeg ville. Med støtte fra Amin fik jeg gennemført min studentereksamen. Og derefter startede jeg på bygningskonstruktør uddannelsen og afsluttede min bachelor med et godt snit.

Case – Claude

Tillykke til Claude med cyklen.


NiiS har investeret i en cykel til Claude.
Målet er at han vil prøve og cykle fordi cykling er en del af den danske kultur og cykling kan gøre ham frisk og aktiv.

Held og lykke Claude.

 

Case – Guydaniel 

Han er 18 år og er lige blevet ANSAT af Forstander  på Solbjerg plejehjem i Aarhus!

Guydaniel har kun været i Danmark i to år og går på Tranbjerg Skoles AVU linie.

Gennem NIIS MATCH fandt Guydaniel ud af, hvad hans DRØM var og hvilken vej der var bedst for ham at gå i forhold til den.

Guydaniel drømte først om, at blive mekaniker og efter NiiS Match, hvor vi fokuserede på Guydaniels interesseområder og evner , fandt vi sammen med Guydaniel frem til at hans drøm lå indenfor Social og Sundheds væsenet.

Derefter fandt vi den hurtigste og bedste vej for Guydaniel mod hans drøm:
1. Læse til hjælper
2. Læse til assistent
3. Læse til sygeplejerske

Guydaniel har nu en handlingsplan for hans KARRIERE i Danmark, som tager sit udgangspunkt i hvad han drømmer om! Han har nu fået en sikker FREMTID på plads, med plads til at at jage endnu flere af sine drømme!

NiiS ønsker dig held og lykke på dit nye job Guydaniel.

Case – Shahab og Soltani

En fin uge med de to kære unge. De har kun været i Danmark i tre år og går på VUC Aarhus.

NiiS har haft en fornuftig jobsamtale workshop med Shahab og Soltani. De har klaret jobsamtalen og fik job hos Varna Restaurant.

Et STORT tillykke med jobbet shahab og soltani, i er så seje.

Case – Bayan og Zihan

NiiS kæmper for at drømme bliver til virkelighed, NiiS har holdt en uges ansøgning og CV workshop med Bayan og Zihan.

De har kun været i Danmark i tre år og går på VUC Aarhus. NiiS satser på, at de kan få deres drømme job på sundhed og omsorg område.

Held og lykke til disse to unge piger. NiiS vil med garanti kæmpe, for at de kan få deres drømmejob.

Case – Gidion

FRA DRØMME TIL VIRKELIGHED!!

Mange gange tillykke med jobbet til Gidion hos Salling Gruppen. Han har været i Danmark i kun 5 måneder. Den 1.3.2019 Salling Gruppen og har åbnet mulighed for at sige JA til Gidion, til en fuldtid stilling på deres produktion i Højbjerg.
Gidion var underviser i hans hjemmeland. Han vidste at det er meget svært at være underviser i Danmark.

Hans mål var at find et job, for at forsøge sig selv og betale Skat.
Han har kontaktet NiiS.

NiiS har arbejdet meget målrettet i forhold til hans mål.

NiiS ønkser Gidion held og lykke fremover med jobbet.

Case – Badih 

FRA DRØMME TIL VIRKELIGHED!!

NiiS ønsker mange gange held og lykke, med jobbet til Badih. Han har været i Danmark i kun tre år. Efter tre års udfordring fik han et job hos lokalecenter Tilst gennem NiiS.

NiiS har arbejdet meget målrette i forhold til Badihs jobsøgning, nemlig 90% match process.

 

Case – Bayan

FRA DRØMME TIL VIRKELIGHED
Mød Bayan som har søgt hjælp hos NiiS i december 2018.

NiiS har hjulpet hende med en klar handleplan i forhold til hendes fremtid.
Bayans mål er at blive sygeplejerske!

NiiS har hjulpet hende med, at få hendes drømme til at blive virkelighed; hun har nemlig fået et job på et plejehjem i borgvold i Viby i februar 2019.

Efter 10. klasse vil hun starte på SOSU skolen som assistent og efterfølgende på universitetet som sygeplejerske.

Jeg har talt med hendes leder, hun er meget glad for hende, selvom hun ikke er super god til det danske sprog endnu. Hun arbejder meget hårdt, og hun mener, at jobbet gør hende mere dygtig og mere moderlig.

Held og lykke med fremtiden Bayan! Vi er her for dig. Du er sååå sej.