Om NiiS

Amin Sharifi og Tim Taraki ankom til Danmark i 2001, begge flygtet med deres familier fra Afghanistan. Kort efter ankomsten til Danmark, mødte de begge mange udfordringer i forhold til etablering af en ny hverdag i Danmark. De kom fra et land med meget begrænsede muligheder, til et civiliseret samfund, hvor der er oceaner af muligheder. Den svære del var dog, at de var meget unge og savnede, at der var nogen til at guide dem og føre dem på rette kurs.

Efter mange års hårdt arbejde, er det lykkedes dem begge at skabe en succesfuld hverdag. Det hårde arbejde har betalt sig, og de står begge stærkt i samfundet med uddannelser, stor erfaring på arbejdsmarkedet, og etablering af gode og stabile sociale forhold.

”Vi har erfaret, at der er stærkt brug for mennesker, som os, der kan være med til at hjælpe de unge og voksne, der kommer enten med familien eller alene til Danmark. Vi har den fordel, at vi med vores erfaring kan bidrage til at styrke de nyankomne flygtninge og indvandreres motivation for videreudvikling af deres handlingskompetencer i det danske samfund. De står i en sårbar situation, hvor de hverken kan sproget, kender kulturen, eller kender til de danske værdier og processer.

NiiS er den hjælp, som vi selv savnede, for disse nytilkomne flygtninge og indvandrere. Disse mennesker har brug for mentorer, rollemodeller og kontaktpersoner, der kan lede dem til en succesfuld integration”.

            Tim Taraki og Amin Sharifi, grundlæggere af NiiS

Strategi

NiiS ønsker at se “Det hele menneske”. Vi tror på, at der bag hver enkelt befinder sig et unikt og ligeværdigt menneske.

Niis’ mål er at integrere de nytilkomne indvandrere og flygtninge, unge som voksne, på den bedst mulige måde og samtidigt være opmærksom på, hvilke behov de unge og voksne har. Vi ønsker, at de bliver en del af det danske samfund, med stor fokus på, at de tilegner sig de danske værdier.

Integrationsstrategi

Vi vil i Niis bestræbe os på at se og imødekomme det hele menneske, uanset baggrund og de udfordringer som den enkelte samt familien kommer med. Dette gennem nedenstående kernebegreber:

  • Omdrejningspunktet er danske værdier baseret på demokrati og ligeværd
  • Forståelse og medmenneskelighed
  • Fleksibilitet
  • Samarbejde med andre instanser omkring personen
  • Næstekærlighed og ligeværdighed

Presse


Afghanske ildsjæle hjælper flygtninge og indvandrere i arbejde

To afghanske ildsjæle bruger egne erfaringer til at hjælpe flygtninge og indvandrere ind på det danske arbejdsmarked.

Cameroonske Gidion er blandt de 30 flygtninge, som NiiS har hjulpet ind på det danske arbejdsmarked.

Se her hele artiklen fra TV ØSTJYLLAND