Amin Sharifi og Tim Taraki ankom til Danmark i 2001, begge flygtet med vores familier fra Afghanistan. Kort efter ankomsten til Danmark, mødte vi begge mange udfordringer i forhold til etablering af en ny hverdag i Danmark. Vi kommer fra et land med meget begrænsede muligheder, til et civiliseret samfund, hvor der er oceaner af muligheder. Den svære del var dog, at vi var meget unge og vi savnede, at der var nogen til at guide os og føre os på rette kurs.

Efter mange års hårdt arbejde, er det lykkedes os at skabe en succesfuld hverdag. Det hårde arbejde har betalt sig, og vi står begge stærkt i samfundet med uddannelser, stor erfaring på arbejdsmarkedet, og etablering af gode og stabile sociale forhold.

Vi har erfaret, at der er stærkt brug for mennesker, som os, der kan være med til at hjælpe de unge og voksne, der kommer enten med familien eller alene til Danmark. Vi mener, at flygtninge har lettere ved at skabe relationer til personer som os, fordi vi kender deres kultur, situation, sprog og baggrund. Vi har den fordel, at vores erfaring kan bidrage til at styrke de ny ankomne flygtninges motivation for videre udvikling af deres handlingskompetencer i det danske samfund. De står i en sårbar situation, hvor de hverken kan sproget, kender kulturen, eller kender til de danske værdier og processer.

NiiS er den hjælp, som vi selv savnede, for disse ny tilkomne flygtninge. Disse mennesker har brug for mentorer, støttepædagoger og kontaktpersoner, der kan lede dem til en succesfuld integration uden store komplikationer.

Handelsbetingelser - Privatlivspolitik

Udviklet af: Finn Skjoldager